3. elokuuta 2015

Ratsastusleirin tulopäivä ja eka päivä + höpinää

Miksi, voi miksi postausväli venähtää aina johonkin valovuosien taakse? Koko kesän aikana olen vääntänyt blogiin kaiken kaikkiaan 5 postausta (nyt 6)... Ensin en tainnut jaksaa, ja sitten tuli niitä menoja. Ensin viikon mittainen mökkireissu, sitten tuo leiri, 14-vuotissynttärit ja Lapin-matkailuautoreissu. Hups, viikot suhahti ohi kuin luotijuna tai Pele maastoesteen yli. :D

Ajattelin nyt palata kuvioihin kuitenkin. Koulu ja kasiluokka tuovat mukanaan sen arjen, tosin kouluun varmasti menee aikaa entistä enemmän, enkä välttämättä löydä mitään sopivaa hetkeä istahtaa koneelle ja näpytellä postausta.

Roskakoriin jouti myös yksi postaus, kolme viikkoa vanha, jossa olisin kertonut mun ja Tompan ekoista esteistä. En nimittäin saanut kerrasta enää kunnon postausta aikaan. Meillä oli este ympyrällä, ja päivästä on yksi hyvä kuva, joka on otettu äidin puhelimella. Saatte siis kestää karmaisevaa puhelinlaatua jälleen. Ratsastus meni muuten oikein hyvin, Tomppa kuunteli ja nosti laukankin käskystä heti toisella yrityksellä. ♥


Joko kuitenkin päästäisiin takaisin aiheeseen - nimittäin ratsastusleiriin! Se oli kyllä jotain niin täydellistä, onneksi jouduin vaihtamaan leiriä! :D Leiriporukka oli lämminhenkistä, eikä ketään syrjäytetty pois. Leirillä meitä oli 10, 6 mökissä ja 4 + leiriavustaja tallin vintillä.

Etukäteen en tuntenut leiriltä ketään, mutta pikkuhiljaa leirin aikana meistä muodostui:


En muista kuka keksi Taunon, vissiin joko Anni tai Annia kuvassa kantava Iida. Älynväläyksen myötä meistä tuli sitten Taunot, Kuusikorven historian mahtavin leiriporukka! ♥



Saapumispäivä, 12.7.

Jes, vihdoinkin kauan odotettu leiri! Äiti lähti viemään minua, ennen sitä piti muutama asia vielä hädissään tunkea mukaan. Toivottavasti kaikki nyt muistettiin, taisi olla ajatus, joka lähinnä päässä pyöri.
Koko automatkan tietenkin jännitti kovasti, mutta olin samalla todella, todella innoissani kaikesta kivasta, mitä tulisin viiden tulevan päivän aikana kokemaan.

tämän kuvan ottohetkellä kello 15 vaille 8

Kello näytti n. 18:55, kun auto kurvasi Kuusikorven parkkipaikalle. Äiti otti kantaakseen raskaan laukkuni, minä kannoin kengät sisältävän muovipussin ja ratsastusvarusteet. Siinä tavarani olivat.
Vein tavarat mökin yhteen yläsänkyyn ja menin pihalle muiden mukaan. Mia näytti muistavan minut hyvin viime vuodelta jostain syystä! :)

Leiriavustaja Tuulia näytti meille paikkoja, jotka niin hyvin ennestään tunsin. Kävelin joukon keskivaiheilla. Sitten mentiin tallin vintille kertomaan jotain itsestä ja jakamaan leirihoitsut.
Ensin kysyttiin nimiä. Kierros meni ympäri, sitten Tuulia kysyi ratsastusvuosia. Kauimmin hevostellut oli ratsastanut koko elämänsä, vähiten vähän yli 1 vuoden. Minulla tulee ihan pian täyteen ratsastusvuosia neljä kappaletta.
Nyt Tuulia kysyi, millaisia hevosia olemme ratsastaneet. Kerroin, että nykyisellä tallilla eli Kylämäessä on reippaat ja kiltit hepat, edellisellä eli Ruskolla oli hyvin erilaisia heppoja ja vuokrahevoseni on laiska, kiltti, mutta itsepäinen kuin muuli. Entäpä millaisia hevosia tykkäämme hoitaa? Sanoin, että sellainen aika kiltti, ei muulla ole väliä.

Minulle valikoitui Maukka - salainen toiveeni, josta en kuitenkaan ollut ihan varma. Kysäisin vielä että "eiks se ollu se imppari joka voi sujahtaa käsistä pusikkoon syömää ku sitä taluttaa?" Olihan se. :D

Tämän jälkeen juttelin hetken myös mökissä nukkuvien Alessan, Iidan ja Millan kanssa, sitten kuvailin hevosia laitumilla. :)

Unca ja Simppa (uusi tuntsari)

Maukka ja muut olivat tarhojen takana

Pertsa

Maukka raaputti :D

Sukka

art



Ja iltapalaksi leipää! Perinteenä taisi olla minun kohdallani yksi kurkku- ja yksi tomaattivoileipä, mutta en ole ihan varma tästä. Söimme noin puoli yhdeksältä. Sen jälkeen vain kävin suihkussa ja oleilin mökissä muiden kanssa puhellen. :)

Hampaat menin harjaamaan kymmentä vaille 11, sitten nukkumaan! 


Ensimmäinen päivä, 13.7.

Aamu oli aika mielenkiintoinen, heräsin n. kello 5:45. Pelasin hetken puhelimella, kunnes oli pakko kipittää talliin vessaan. Kun tulin takaisin, en sitten saanutkaan enää unta. Päädyin valvomaan aamuun asti, tosin kuvasin heppoja aamuauringon nousussa. ♥



En muista mihin aikaan Mia tuli herättämään niitä, jotka vielä nukkuivat, mutta minä ponkaisin aika nopeasti ylös sängystä ja läksin muiden kanssa aamupalalle. :) En muista söinkö kaksi vai kolme leipää, mutta jomman kumman määrän kuitenkin. Hipsimme vaihtamaan vähän enemmän hevosten käsittelyyn sopivat vaatteet, osa (minä mukaan lukien) veti myös ratsarit jalkaan tässä vaiheessa.

Haimme hevosia sisään. Maukka oli leirihoitsuni yhdessä toisen Iidan kanssa, ja koska se on vähän syömään ryntäämiseen taipuvainen, saimme neronleimauksen - annamme sille taluttaessa ruokaa niin sen ei tarvitse karata syömään. Nyt minä talutin ja Iida syötti, ei lähtenyt hevonen minnekään. :)

Minä harjasin Maukan, kun Iida auttoi ja harjasi Kuusikorven uutta tuntsaria Simppaa. Se on vähän kuumumiseen taipuvainen ex-kenttäratsu, joka ei ollut leirikäytössä kuin leikkitunnilla. Maukka sen sijaan kyllä oli leirikäytössä, harjattaessakin se on muuten kiva, mutta imppaa ruokakupin reunaan jos sillä ei ole pantaa.

Nyt hepat jäivät talliin vielä, sillä kaikki pääsivät talikon tai muun työkalun jatkeeksi putsaamaan lantaa tarhoista. Sara, Lotta, Alessa, Milla, minä ja myöhemmin Iida painimme Arton tarhan kanssa. Kaksi päivää ja tarhaan oli ilmestynyt kunnon kakkavuoret, en liioittele. Siivouksessa meni puoli tuntia, sitten seuraavaan tarhaan, en nyt muista kenen.

Tallissa jaettiin nyt hevoset ekalle tunnille. Mulla kävi niin hyvä tuuri, että pääsin ekaan ryhmään, ja vielä niin hyvä tuuri, että sain alle Santun. ♥ Santtu oli viimevuodenkin kisaponini, ja oli kiva mennä sillä esteitä ekalla tunnilla tänä vuonna. Kuva meistä vielä tallissa ennen tuntia oikealla.

Tunnin päätehtävänä oli kaksi ristikkoa ja puomit. Alkutunnista puomeja tietenkin tultiin ravissa, mutta myöhemmin laukassa kun välejä pidennettiin. Puomit olivat laitumenpuoleisella pitkällä sivulla, yksi ristikko toisella, ja tallin puoleisella lyhyellä sivulla oli ristikko. Oikeastaan ne eivät olleet uralla, vaan uran sisäpuolella, mutta silti. :D

Aloitimme perusverryttelyllä, käyntiä pitkin ohjin uraa pitkin. Olin unohtanut chapsit jalasta, mikä ei kyllä liiemmin kiusannut. Kiitos muuten kuvista mökki-Iidalle, vaikka niitä ei nyt paljoa tullutkaan (tässä on kaikki)!


Ravasimme uraa pitkin, mielestäni teimme voltteja ja silleen. Lämmittelyn jälkeen laukkasimme ympyrää kumpaankin päätyyn. Kun se tehtävä lopetettiin, laukkasimme pitkät sivut kevyessä istunnassa. Santtu ylläpiti hyvin käskystä laukan, vaikka se tarvitsikin kannustusta jonkin verran.

laukkaa kevyessä istunnassa


Tulimme ravipuomeja kumpaankin suuntaan, ennenkuin Anu (Mia ei siis pitänyt vielä tätä tuntia, kaikki muut kylläkin) pidensi välejä ja tulimme laukassa. Santtu tarvitsi puomeillakin kannustusta, mutta pysyi hyvin laukassa ja kuunteli pohjetta. Olin tosi tyytyväinen poniin!

kyynärpäät kyljissä, ulko-ohjan tuki ja silleen


hyvä Santtuu ♥

Kun aloimme hypätä, kamerallani otettiin vain yksi kuva minusta ja Santusta. Ei se haitannut, vaikka olisi ollutkin kiva saada lisää materiaalia. :) Ensin hyppäsimme lyhyen sivun ristikkoa ympyrän ja puomien kera, ja sitten putkeen vasemmassa kierroksessa molemmat esteet, ensin lyhyen, sitten pitkän sivun esteet. Santtu oli kyllä aivan ihana!


Lopputunnista ravasimme ilman jalustimia "kiemurrellen", käytännössä se oli kolmikaarinen kiemuraura johon oli lisätty vähän kaaria. :D Loppukäynnit sitten taputusten kera, Santtu sai aika moneen otteeseen kuulla olevansa hieno poni. ♥

Sitten luovutin Santun seuraavalle ja kuvasin tuntia. He tekivät samaa kuin mekin. Autoin sitten hoitamaan hevosia tunnin jälkeen ja viemään laitumelle, en kyllä nyt muista kenet vein.
Tämän jälkeen ruoka-aika! Söimme maistuvaa jauhelihakeittoa, ja saimme leiripaidat. Niissä on takana ympyrä, jonka keskellä on hevosen pää, ja sen ympärillä lukee Kuusikorven hevostila 20 vuotta - rennosti ratsailla. Siitä ei ikävä kyllä ole kunnon kuvaa.
Lounaan jälkeen putsailimme satuloitakin vähän aikaa.

Leirikioski aukesi, ja ostin nallekarkkeja, pähkinäsuklaata ja appelsiinilimsan. Söin vähän niitä, sitten menimme kentälle hyppimään esteitä (ilman hevosia tosin). :D

minä ja Cookie

Luin mökissä ja söin karkkejani. Yhdessä kohtaa menimme toki syömäänkin, perunoita ja vanhan ajan makkarakastiketta. Entisaikaan kyllä osattiin laittaa ruokaa! Sitten menin kuvailemaan hevosia, tällä kertaa vain kentän vieressä laiduntavia, kuvasin toki muutakin käydessäni muiden kanssa pihakeinussa.

Hoodee


Unca ja Simppa

torkuilla myöhemmin


Roope

Santtu




tietä

Joskus kahdeksan aikaan käytiin vielä hyppimässä. Leveyseste ei ollut se mun juttu. :p


Ennen yhtätoista haettiin hevoset, ja lähdimme yö/iltamaastoon! Sain alleni Uncan, ja koska se on niin vanha (26), menin sillä yksin. Tosin vain Sukka sai kaksi ratsastajaa selkäänsä.
Jouduin ravailemaan muita kiinni siellä hännänhuippuna kävellessämme. Uncan ravi on kyllä jotain niin sanoinkuvaamattoman kamalaa. :D Pertsallakin on varmaan kivempi ravi. Noh, Uncan harjaan saatoin onneksi takertua pysyäkseni uljaan ratsuni selässä. Maastovarma se kyllä on. :'D

Kentällä alkoikin sitten en liiku-vaihe, sai taistella hevosen edes raviin, ja sitten sillä oli yht'äkkiä kiire. Sain vaihdettua sen Santtuun, kokeilin estettä kerran, mutta Santtu pudotti raville enkä ehtinyt kokeilla toista kertaa.

Vein sitten Santun pois ja kävin pesemässä hampaat. Vähän kuvailin pimeässä heppoja, mutta Maukan laitumelle en mennyt nyt(kään). Kuvat otettu kymmentä yli 12.





En muista tarkkaa nukkumaanmenoaikaa, mutta aika myöhään kumminkin. :) Mietin koko ajan vaan, mitä seuraavana päivänä tapahtuisi!

6 kommenttia