10. helmikuuta 2017

Ihan pimee oli

kävelemässä poispäin aktiivisesta bloggaamisesta

Heipä hei! Jostain syystä muokkasin nämä kuvat jo yli kuukausi sitten, mutta en koskaan kirjoittanut postausta. :D Tammikuun aikainen pimeys on kuitenkin onneksi jo väistymässä, juuri eilen hätkähdin siihen tosiasiaan, että ulkonahan oli viideltä vielä ihan valoisaa! Mitä täällä tapahtuu?

Ilmeisesti asia on niin, että pikku hiljaa se kevät tapahtuu. Olen keskittynyt parina viime viikkona lähes täysin kirjojen lukemiseen, ja kone on ollut muutenkin päällä hyvin rajallisesti. Lisäksi olen juuri suorittanut valinnan siitä, mihin kouluun aion hakea yhteishaussa, joka on ilmeisesti joskus helmi-maaliskuun vaihteessa, ja oikeastaan on aika vapautunut fiilis. Ysin kevät ei (vielä) paina ollenkaan päälle, odotan jo puolittain kauhulla niitä kaikkia valtakunnallisia, mitä nyt keväällä on tulossa!



tässä oli jotain taiteellista, vaikka kuva onkin rakeinen ja ratsastaja tietysti aivan miten sattuu

Hepparintamalla periaatteessa sitä samaa, Ajatusta ja Marjattaa ratsastelen edelleen. Tosin viime aikoina olen valitettavasti päässyt aika harvakseltaan tallille, mutta hevosten merkeissä olin mm. viime viikolla Apassionataa katsomassa lauantaina. Oli kyllä taas todella hieno show, joskus 4-5 vuotta sitten olimme viimeksi siellä. Tykkäsin erityisesti miniponeista, ne olivat ihania! Ja en käsitä, miten joku voi seistä kahden hevosen päällä laukassa niin, että kumpikin jalka on eri hevosen lautasella!

Oikeastaan nämä ovat viimeisimmät ratsastuskuvat, mitä minulla on koneella tai kamerassa ylipäätään. Tuo nimenomainen ratsastuskerta meni kyllä tosi kivasti, toisaalta Ajatus on nyt useimmiten todella kiva ja herkkä ratsastaa. Marjatan kanssa olen ollut muutamaan otteeseen maastossa, yksi kerta kävimme laskettamassa laukkoja peltotiellä puolisen kilometriä (tykättiin erittäin paljon) ja pellollakin on tullut käytyä - siis silloin, kun se ei ole ollut pelkkää jääkenttää. Ja vaikka tallin kenttä olisikin pelkkää jääkenttää teiden ohella, olemme voineet mennä läheisen autiotalon pihalle, jossa on juuri kentäksi sopivan kokoinen alue, joka soveltuu hyvin ratsasteluun. :)

tässä demonstraatio siitä, miksi mustalla hevosella ei kuvausta ajatellen kannata ratsastaa pimeässä



böö! :D

Valitettavasti, vaikka tuli luvattua, en ole saanut pidettyä oikeastaan banneripuoltakaan tästä blogista hengissä. Luulen, että tulen pitämään sen linjan, että aina, kun vain saan jostain kuvia, koetan kirjoittaa blogiin. Noh, kuvia ei tietystikään ole viime aikoina tullut, ja nämäkin ovat sen kuukauden myöhässä, joten en tosiaankaan voi edelleenkään luvata mitään kovin tiheää tahtia. Ilokseni voin kuitenkin ilmoittaa, että minusta tuntuu erittäin kivalta kirjoittaa tänne edelleen. Aika huisia, että blogi on ollut pystyssä yli kolme vuotta! Pysynee luultavasti edelleen, mutta suurimmat kiinnostuksen kohteet ovat kuitenkin tällä hetkellä jotain muuta. Alan olla siinä elämän taitekohdassa, jossa täytyy itse tehdä enemmän ja suurempia päätöksiä elämän saralla.





Itse asiassa jotain voisin mainita ihan elämästäkin! Olen käynyt hampaiden oikomishoidossa varmaan jo jostain kakkosluokalta asti, ja monta vuotta korjattiin hampaiden virheasentoja. Noh, nythän mulla onkin sitten avopurenta, joka kiteytettynä tarkoittaa sitä, että purressani hampaat yhteen etuhampaani eivät ota lainkaan kiinni toisiinsa. Tästä voi ilmeisesti seurata kipuja ja jatkohoidot (=leukaleikkauksia, ja ne eivät olekaan mikään naurun paikka) aikuisena, joten ei riittänyt, että mulla on ollut suussa ties mitä vehkeitä raudoista aktivaattoreihin ja muovikapistuksiin. Nyt sinne läntättiin sivuhampaisiin yksien hampaiden ympärille sellaiset metallirenkaat, joissa on kolot, joihin tulee sellainen metallihäkkyrä yön ajaksi. Tästä häkkyrästä taas lähtee kumilenkkiveto pään taakse. Monimutkaista ja äärimmäisen hankalaa ja hieman kivuliastakin laittaa paikalleen, jep jep, ja se on siellä ainakin yhden vuoden. Otan tietysti mieluummin oikomishoidot nyt kuin kivuliaita leikkauksia aikuisena, mutta kaikki, jotka olette ravanneet vuosia oikomishoidoissa, I feel you! Tunnen tuskanne!





Eipä tässä vaiheessa varmaan sen enempää! Tämä ulkoasu on yksi harvoista, joihin en ole kyllästynyt näinkään pitkän ajan kuluessa, joten annan sen toistaiseksi olla. Keväämmällä teen varmasti vehreämmän sävyisen ratkaisun, ja uskallan ehkä jopa yrittää herättää tuon bannerikeittiön henkiin, jos siitä enää mihinkään on. Sinällään hyvin hassua, että periaatteessa kirjoitan tänne keskimäärin kerran kahdessa kuukaudessa, mutta en kuitenkaan halua ajaa blogia alas. Ristiriitaista. :D

Pahoittelen suuresti sekavaa ja aiheesta toiseen hyppelehtivää postausta. Kiitos teille, jos siellä enää ketään on, ja pysykää ihmeessä edelleen mukana, jos vähääkään kiinnostaa!

Millä mielin odottelet kevättä?



hieno tyttö on ♥

6 kommenttia

  1. Mäkin kävin kuule kaikenlaisia oikomishoitoja läpi nuorempana, noin 5lk-8lk taisi minulla muistaakseni olla raudoitusta tai jotakin muuta suussa. Nyt minulla onkin enää yksi muovinen hammas (jep :D) ja sellainen muovinen muotti suuhun, jota olisi tarkoitus käyttää joka päivä kaksi tuntia + yöt mutta en kyllä ole koskaan sitä käyttänyt, sillä sen kanssa on tosi hankala hengittää ja se on suuhun muutenkin epämukavan iso, kun käsittää molemmat rivistöt.
    Tuon viimeisimmän laiminlyönnin vuoksi on alarivin hampaat jälleen kääntyneet päällekkäin ja vaikka miten, mutta ei se minua haittaa, eikä siitä tule kipuja. Tuo sama purentavika on myös minulla, ja eipä sitä oikeastaan huomaa, ellei ihan tarkoituksella pistä hampaita yhteen, minä pidän nääs hampaita erilleen jokaisena hetkenä, ellen juuri pureskele jotain :D Joskus tulee leukakipua, jos nukkuu huonossa asennossa, mutta sitten kun käyttää pari tuntia tuota muovimuottia suussaan, on kipu tiessään. Leukani on jäykempi ehkä jollain tavalla kuin sellaisten, joilla ei ole purentavikaa, mutta kyllä tässä pärjää ihan hyvin- toivotaan, ettei nuoruuden idiotismista ole haittaa vanhemmallakaan iällä sitten, ja leukakivut pysyy kurissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivoi, mullakin oli pitkään tuo muovihomma jota piti käyttää öisin ja pari tuntia päivässä! Se oli kauhea, sellainen jäätävä muovinen, sininen laitos, jolla ei pystynyt puhumaan tai hengittämään suun kautta ollenkaan. Päiväkäyttö jäikin sitten aika vähälle (= kokonaan pois... hups), mutta öisin käytin. :D
      Haha, me hammasongelmaiset! Mulla on hampaat ilmeisesti ihan hyvissä riveissä ainakin alhaalta ja yläedestä, yläleuan sivuhampaissa ilmeisesti jotain ristipurentaa, jota ilmeisesti nyt myös osin korjataan (?, ei mitään varmaa tietoa). Tsemppiä sunkin tulevaisuuteen purentavikojen kanssa, en soisi kummallekaan meistä minkäänlaisia leukaleikkauksia vanhemmalla iällä!!

      Poista
  2. Hei tätä onkin jo ootettu! Hieman pettyneenä olen sähköpostia kytännyt, mutta onhan tämä lohduttavaa kuulla, että vielä hengissä olet ;D Mutta kuten olenkin jo sanonut on tämä parempi, kuin ei mitään ja jaksaa ainaskin lukea kaikki postaukset ajan kanssa :D!
    Ihanaa, että se kevät on jo tulossa eikä tarvitse tuskailla sitä pysyykö hevonen pystyssä, kerkeääkö ennen pimeää ratsastamaan jne jne muuta masentavaa! On tuo bloginkin nyt vähän jäänyt, kun on tallilta päässyt niin on melkeimpä suoraan mennyt nukkumaan rankan koulu- ja tallipäivän seurauksena. Jos tämäkin homma heräisi uudestaan eloon?
    Tuo hampaiden oikominen on kyllä yksi loputon h*lvetti näin suoraan sanottuna. Mulla on aina ollut just tuo että ylähampaat on pidemmällä kuin alahampaat. Sitä ollaan yritetty korjata ja saatiinkin se omalle paikalleen. Mutta sitten takahampaat olikin miten sattui ja ne piti korjata. Sitten etuhampaat oli taas ihan omilla teillään ja noh nyt ne onkin sitten muutenkin ihan päin peppua! Että samassa tuloksessa ollaan nyt kuin mistä lähdettiin, mutta nyt ovat muutenkin ihan vinossa ja oudosti mutkalla... Noh onneksi nuo hampaat ei hirveästi näy tai häiritse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, hengissä ollaan yhä. :p Mäkin olen jo monta kertaa todemnnut, että ei tästä mitään tule, pitäis pistää blogi kiinni ja kaikki pois, mutta silti tänne vaan eksyy takaisin uudestaan. :D Ei raaski lopettaa, kun tykkää, vaikka aina ei olekaan materiaalia, aikaa tai intoa!
      No loputon todellakin. Kuulostaa aika lailla samalta, että nyt ollaan seitsemän vuoden jälkeen lähes sähtöpisteessä sillä erotuksella, että nyt hampaat on jotenkin edes suorassa, mutta se avopurenta ei mennyt minnekään. :))) Onnea meille tulevaisuuteen epämääräisten hampaiden kanssa!

      Poista
  3. Nättejä kuvia, niissä on jotain tunnelmaa! Onneksi kevät on tulossa, sitä onkin odotettu kissojen ja koirien kanssa :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hevosessa toki, ratsastaja nyt näyttää aina ihan aasilta kun on musta kyse. :D Jep, ei malttaisi odottaa!

      Poista