6. syyskuuta 2015

Taivutuksia, väistöjä ja etuosakäännösten alkeita

Olin viime tiistaina Tompan kanssa tunnilla. Koska olin äidin luona, en voinut tehdä postausta - tai olisin voinut, mutta en muokata videota siitä. Tein nimittäin koosteen tunnista, koska pyysin äitiä kuvaamaan lähinnä videota. Kuvia ei siis ole juuri lainkaan, ja postaus on lyhyt.

viime sunnuntaina juoksutettin kera vapaamatkustajan ratsastajan :)

Ennen tuntia kävimme lämmittelemässä läheisellä pellolla, kummatkin ratsukot. Tunnilla kanssamme oli siis myös tallin omistaja hevosineen. Otin läpi käynnin ja ravin, ja koetin vähän herätellä hepoa ulkopohkeelle, siinä sen suuremmin onnistumatta. :D

Kentällä aloitimme käynnissä, tehden rautatiehen päin käveltävän pitkän sivun loppuun voltin, jossa keskityimme ylitaivuttamaan hevosta eli saamaan sisäpohkeen läpi. Kun se toimi, lähdimme voltin jälkeen tekemään uutta puolikasta volttia, mutta väistäen siitä toiselle pitkälle sivulle. Loppuosa kentästä ravattiin, kunnes tehtiin laukkaympyrä tallinpuoleiseen päätyyn. Sama toiseen eli vasempaan suuntaan, sujui ihan hyvin, vaikka Tomppa olikin yhä ihan kuuro sille ulkopohkeelle - hyvä että edes kääntyi! :'D

Sitten, hetken käyntien jälkeen, alkoikin mielenkiintoinen tehtävä - etuosakäännöksiä, tai oikeastaan puolikkaita. Tulimme siis vähän uran sisäpuolelle keskihalkaisijalle ja käänsimme etuosan ympäri niin, että lähdimme takaisin siihen suuntaan, mistä tulimme. Suunta siis vaihtui aina etuosakäännöksen jälkeen. Ensin Tomppa tai sen pahemmin ratsastajakaan ei ihan käsittänyt tehtävää. Lähti se jotenkuten lopuksi sujumaan, vaikka siitäkään ei ole koosteessa mitään.

Siirryimme keskiympyrälle työstämään siirtymiä, ensin oikealle, sitten vasemmalle. Lähinnä ravin ja laukan välillä. Toimi yllättävän hyvin, vaikka Tomppa halusikin välillä nostella itsekseen sitä laukkaa, kun heppakaveri lähti edestä laukkaan ja itse olisi kuulunut ravata. Lopulta saatiin jonkinmoinen muotokin kehiin, olin niiin tyytyväinen heppaan! Peräänanto säilyi urallakin, kunnes hidastettiin käyntiin ja annettiin pitkät ohjat.


Muutama kuva loppuraveista löytyy, harmi kun äiti ei kuvannut niitä videolle, mutta ei voi mitään. Tuohan ei nyt varsinaisesti mikään muoto ollut, mutta aika paljon 18-v itsepäiseltä muulin ja hevosen risteytykseltä. En oikeasti yllättyisi, jos Tompan suvussa olisi jotain muulin perimää, niin itsepäinen se on!



Sain myös päähänpiston numero papu - "koulutan" Tompan kaulanarulla toimivaksi. Päähänpinttymä vain, ei mikään muu, mutta sellainen, jonka aion toteuttaa. En ole varmaan aikoihin halunnut mitään niin paljon kuin nyt kaulanaruilla Tompan kanssa. Pikkuhiljaahan siihen opetellaan, mutta kuitenkin!
Tulevalla viikolla mennään tallille loppuviikosta, perjantaina Tompalle, lauantaina Kylämäelle ja sunnuntaina taas Tompalle. Perjantaina tarjoutuu oiva tilaisuus harjoitella kaulanaruilua ekan kerran.

Mitä tykkäsit koosteesta pitkästä aikaa?

6 kommenttia

  1. Noissa loppukuvissa teidän meno näyttää oikein nätiltä! Kiva videokooste, hyvän pitunen eikä kyllästyttänyt katsoa, tee vaan tuollaisia videoita lisää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ella! Hyvä että jaksoi katsoa, voisi jatkossakin pyytää äitiä kuvailemaan videota. :)

      Poista
  2. Minustakin video oli tosi kiva ja hyvin tehty :) harmi ettei loppuraveista ole videota, näyttää kuvista nimittäin tosi upealta, vau! Voit varmasti olla ihan super-ylpeä itsestäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri! Niinpä, hyvälle myös tuntui. :) Olen mä erittäin tyytyväinen hevoseen ja itseenikin!

      Poista
  3. Kannattaa ehdottomasti alkaa opettaan sitä kaulanaruilua! Niin Sylvi kuin Missikin osaa sen homman ja se on tosi mielen virkistävää! :)

    VastaaPoista
  4. Voisin tosiaan vihdoin kokeilla, en ole vieläkään saanut aikaiseksi! :D

    VastaaPoista