6. joulukuuta 2016

Panostetuin ulkoasuni ikinä! + asiaa stereotyyppisyydestä

Eilen iltapäivällä totesin, että vaalean ulkoasun on aika heittää heipat - nyt tarvittiin jotain uutta ja erilaista tilalle!

Ja sen uuden ja erilaisen toteuttamiseen meni... kuusi tuntia. :D En ole ihan varma, olenko niin kauan aikaa käyttänyt yhteenkään oman blogini ulkoasuun, kun joka tapauksessa tein koko sen ajan jotain blogin parissa - tai kyllä nyt kävin syömässä tai muilla asioilla, mutta muulloin.


Minulla ei ollut yhden yhtäkään ajankohtaista talvista kuvaa, joten jätin kuvat vähemmälle ja annoin tumman, sinisenvioletin taustan puhua puolestaan ja läiskäisin vain korkealle nostettuun sivupalkkiin yhden rajatun kuvan Ajatuksesta. Banneri on yksinkertainen, mutta siinä on mielestäni hyvin kiva hover-efekti - kuva vaihtuu, kun hiiren vie päälle. Toisin sanoen tekstien värit vaihtuvat ja kuvassa on eri lumihiutaleet.

Samaista hover-efektiä käytin myös sivupalkin linkeissä, kun päätin, että sivun ylälaidassa olleen linkkilaatikon oli aika sanoa heipat. Olikohan se säilynyt siinä muuttumattomana jotain puoli vuotta? :D

Kerran tein yhteen blogiin vastaavan ulkoasun syksymmällä, ja siitäkin tuli silloin hyvä. Jotain tällaista olen kuitenkin kaavaillut tähän blogiin jo pidemmän aikaa. Useimmat blogit kun ovat ulkoasultaan ja malliltaan hyvin valoisia, harvoin näkee tummempaa blogia, jossa pääteksti on lähes valkoista (tuo ei ole valkoista, vaan vaaleanvioletinharmaata, joskin lähellä valkoista). Tai edes sellaista, joka jotenkin poikkeaisi "normaalista värimaailmasta". Itse asiassa, kun nyt kävin tarkistamassa asiaa, niin yhdessäkään lukulistallani olevassa blogissa ei ollut tämän kaltaista ulkoasua (paitsi tietysti siinä, johon olin sen tehnyt. :D), pitää tietysti nyt taputtaa itseään selkään vähän uniikimman mallin kehittelystä!

edellinen banneri

(Hevos)blogimaailma tuntuu olevan kovin stereotyyppinen nykyään, ainakin minun mielestäni. Yleensä pysytään vanhassa kaavassa - uskaltaisin esimerkiksi väittää, että vähintään joka toisella blogilla on mallinaan Simple, eli se perinteinen valkoinen lätkä jonkin taustakuvan keskellä. Minullakin on Simple-malli, koska lähes kaikki koodit purevat siihen ja siitä saa niin erilaisia puolia esiin. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka tämä.

Mutta niin kovin usein näkee vain niitä valkoisia lätkiä siinä ihan hienojen taustakuvien keskellä, joka blogissa on nykyään lähes samanlainen malli. Vain banneri saattaa vaihdella. Enkä nyt ole sitä mieltä, että kaikkien pitäisi yhtäkkiä poistaa blogistaan taustaväri ja muuttaa teksti valkoiseksi, jos pitää valkoisesta lätkästään niin tietysti se on ihan fine! Sitä ei saa myöskään helposti ristiriitaisen näköiseksi. Jokainen tehköön sellaisen ulkoasun ja bannerin, mistä itse pitää, tai jos ei osaa tai saa haluttua tulosta itse tehtyä, niin tilatkoon sitten muilta jos tahtoo. Rohkaisisin vain tähän:

Jos sinulla on jokin mielestäsi hyvä idea ulkoasun toteuttamiseen, niin yritä toteuttaa se tai pyydä jotakuta auttamaan sen toteuttamisessa. Luo jotain erilaista tähän valkoisten lätkien aikakauteen, jos sinusta vähääkään tuntuu siltä.

Onko sinun blogissasi tämä hassu valkoinen lätkä? Mitä mieltä olet tummemmasta värimaailmasta?

11 kommenttia

  1. Minä olen niin hillitty ja kaavoihin kangistunut ihminen, että todella tykkään valkoisesta lätkästäni :D Sopii tämmöiselle vanhalle rupsulle täällä nuorison seassa! :D
    Uusi ulkoasusi on mielestäni tosi hieno, tykkään noista taustaan häivytetyistä kuvista "bannerin ulkopuolella" :) enpä ole puhelimella huomannutkaan tuota lumihiutaleiden vaihtumista, mutta onpa cool! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai vanha rupsu, kaikkea sitä kuulee. :D Valkoisessa lätkässähän ei ole mitään väärää, itse vain kyllästyin, kun se oli tässä blogissa seikkaillut tavalla tai toisella ainakin kaksi vuotta, nyyh. :p

      Paljon kiitoksia, itsekin tykkään kuvista! Taustakuvan aion varmaan ainakin vaihtaa heti, kun vain sataisi taas lunta ja saisin kameran mukaan tallille. Ja jep, olen jo kauan miettinyt tuollaista bannerin hover-efektiä, mutta nyt sain aikaiseksi toteuttaa sen! :)

      Poista
  2. Tää on kyllä ihan huippu kiva malli ;)
    Se on kyllä totta, että tosi monessa blogissa on nykyään todella samantyyliset ulkoasut! Massastakin on kyllä todella vaikea erottua myös. Mutta onhan sitä hyvä olla vähän erilainen kulkija :D
    Ja eihän mun blogista hassua valkoista lätkää löydy, kun kävit sen pois ottamassa :D! Tummat värimaailma on kyllä todella kiva ja tykkäsinkin kovasti siitä ruskeasta jonka teit! En itse vain rohjennut pistää tummansinistä nytten, mutta katsellaan katsellaan jos tähän palaisi takaisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps!

      Tuntuu tosiaan olevan hyvin hankalaa erottua massasta, kun kaikki kuitenkin tällä blogipuolella hevosista kirjoittelevat. :D

      Heh, eipä löydy ei. :p Tykkään itsekin tummista värimaailmoista, vaikkakin kun sen jälkeen syöksähtää vaaleaan blogiin, niin sokaistuu hetkeksi! :D Katsotaan mitä tapahtuu. Jonossa ekana oleva ei ole vastannut sähköpostiini, joten ehkä teen sun blogille ensin, jos vastausta ei pian tule... :)

      Poista
  3. Tosi kiva toi sun banneris! Monella tosiaan on se valkoinen lätkä, ihan kiva sekin, mutta persoonallinen on tietysti aina kivempi :) Sait uuden lukijan !:)

    VastaaPoista
  4. Uusi ulkoasu on todellakin erilaisen hieno! En ole edes samantyylistä missään nähnyt, joten onnistuit totaalisesti massasta erottumisessa ;) Tätä blogia jään kyllä ilomielin seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi jännä, ettei missään ole näkynyt! Voin siis olla itsestäni ylpeä. :D Kiitos kommentista, ihana kuulla!

      Poista
  5. Tosi kiva idea ja onnistunut toteutuskin! Omaa silmää lähes valkoinen teksti vähän kuitenkin häiritsee, kun silmät lähtevät eri suuntiin :D Onnistuit kuitenkin erinomaisesti massasta erottumisessa :)

    VastaaPoista
  6. Sikahyvä postaus! Persoonallisuus on musta tärkein asia, mitä blogisa voi tehdä parantaakseen. Itsekkin taidan tunnustaa, että tuo valkoinen lätkä on ollut/on blogissani, mutta aina ihanaa nähdä joku tällainen erottuvampi ulkoasu! Paljon kivampi :-D

    toverit.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana tää ulkoasu! :)

    http://fiiaelina.blogspot.com.au/

    VastaaPoista