15. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 15


Leivotaan kookossuklaapalloja

Tarvitaan
  • 2rkl kuohukermaa
  • 40g voita
  • 200g Taloussuklaata
  • 1dl kookoshiutaleita
  • +++ pinnalle kookoshiutaleita
 Resepti osoitteesta www.ullanunelma.fi, ja sieltä löytää vaikka mitä muitakin kivoja reseptejä jos sisäistä leipuria leivottaa!

oli aurinkoista tässä yksi päivä...

Mä tein nyt kolminkertaisen satsin, eli pienelläkin laskutaidolla saa selville, että käytin 6rkl kuohukermaa, 120g voita, 600g Taloussuklaata, 3dl kookoshiutaleita ja kolme kertaa enemmän kookoshiutaleita siihen pinnalle. Vähällä vaivalla saa paljon herkullista tavaraa, tarvitset elektroniikkalaitteista vain hellaa. (Tosin lopputulos on niin imelän makea, että pieninäkin niitä voi syödä vain vähän kerrallaan tai menee ruokahalu piiiitkäksi aikaa...)
Kookossuklaapallot ei siis ole suuri herkku, mutta makeus korvaa kyllä sen!


Ensin kaadetaan kuohukermat kasariin/kattilaan/johonkin muuhun vastaavaan astiaan, johon seos mahtuu. Kuohukerman seuraksi laitetaan voit, ja ne kiehautetaan hetken verran ja annetaan sitten jäähtyä hetken aikaa.


voita sulamassa kuohukermassa

voi jo aika sulaneena kuohukermassa

voi lähes sulaneena kuohukermassa

Sillä aikaa kun voikerma lämpenee liedellä, voit aloittaa pilkkomaan suklaata, koska se pitää lisätä nopeasti voikerman jäähtymisen jälkeen, ettei seokseen jää suklaakokkareita (kröhöm). Kun lisäsin kolme levyllistä suklaata, sai olla aika vauhdikas. Onnistui silti, tai jotain sinne päin!

    

Sitten kun lisää suklaan seokseen, täytyy vähän sekoitella ja varmistaa, että mahdollisimman paljon suklaata on kosketuksissa vielä lämpöisen astian pohjan kanssa vielä lämpimän levyn päällä (joka kannattaa olla nollassa). Kaikki suklaat eivät sula heti, mutta nollalevyllä ehtivät ainakin kolme levyllistä suklaata sulaa ihan hyvin. :)



suklaat jo lähes sulaneina

Kun kaikki suklaat ovat sulaneet, tulee kookoshiutaleiden vuoro. Ne kaadetaan seokseen ja sekoitetaan hyvin.


Seos pitää viedä jäähtymään jääkaappiin - tai, nyt kun on aika kylmä, pihalle/parvekkeelle - minä vein parvekkeelle. Seos jähmettyy jo vartissa/20 minuutissa, jolloin sen voi ottaa takaisin pöydälle.


levitetään taikina aika ohukaiseksi levyksi

parvekkeella, heijastukset ikkunasta. Anteeksi hyvin kaunis kuva!

Kun ottaa seoslevyn sisään, kannattaa tehdä siihen haarukalla tai veitsellä tai vastaavalla ruudut, aika samankokoiset. Mulla on tuossa ruutuja 32, mutta parista tuli niin pieniä, että rikoin ne muihin palloihin. VAROITUS - pallojen pyörittely käsin muuttaa kädet suklaakakuiksi, ja pallot sulavat nopeasti käsiin, joten niitä ei kannata pyöritellä kauaa.



Ennen kookoshiutaleiden lisäystä kookossuklaapallot kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin tai ulos kovettumaan vellistä säädyllisiksi palloiksi. 10 minuuttia ainakin riittää, ehkä viisikin! Ennen hiutaleissa pyörittelyä kannattaa vielä pyöristää niitä, jos niistä tuli epämääräisiä lihapullia, kuten minulla.
Suosittelen laittamaan hiutaleet lautaselle tai muuhun vastaavaan astiaan, ja pyöritellä kookossuklaapallot niissä siinä. Sitten ne voi laittaa lautaselle tai vastaavaan astiaan valmiina.

Suosittelen säilyttämään kookossuklaapallot jääkaapissa, elleivät ne joudu olemaan siellä monia päiviä!



Kannattaa kokeilla, ovat oikein maistuvia ovat. Kookossuklaapallot ovat monen tunnin herkku, koska ovat imelän makeita. Sopivat hyvin jouluun ja joulukuusen koristeiksi - ne voi kääriä folioon ja ripustaa joulukuuseen, jos jättää kookoshiutaleet päältä pois. Ajattelin itse kokeilla!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti